Francia konyha Blog: 2009. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FRANCIA KONYHA klub hírei - 2009. augusztus

 Zöldfűszeres bableves

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

network.hu

Az apró fehérbab egyáltalán nem olyan unalmas, mint gondoljuk. Csupán nem aknázzuk ki kellőképpen a benne rejlő lehetőségeket, egy csokor friss, provence-i zöldfűszerrel kellemes, melengető, őszi levest készíthetünk belőle. A bab maga semleges ízű zöldség, ezért kiválóan lehet ízesíteni, laktató és tápláló.

A zöldfűszeres bableves igazi fehérjebomba is, bársonyosan krémes és teljesen zsírmentes.

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

45 dkg szárított, megmosott, átválogatott fehérbab

8 dl csirke alaplé

5 dl víz

25 dkg füstöltsonka

2 szál sárgarépa

2 nagy fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

Friss, apróra vágott petrezselyem, zsálya, bazsalikom és rozmaring

só, frissen őrölt bors

2 kicsi sárga krumpli megfőzve és passzírozva

 

A babot áztasd be egy éjszakára, vagy gyorsan forrald fel és egy órára tedd félre.

Tovább 

YpQYi9 otpybmuzppye, [url=http://gouinoqrhoov.com/]gouinoqrhoov[/url], [link=http://wuhmpyhpgkyv.com/]wuhmpyhpgkyv[/link], http://pilnjzgeqokg.com/

Utolsó hozzászólás

kiss laszlo üzente 14 éve

a csirke es egyéb húsok bundázva nem azt az izt adják ki mint amikor igazi rafinált zöldfüszeres vagy egyéb pácban érleljük és ekkor valóban izes lesz az iztelen igylehet karaktert adni zölségeknek husoknak kiss lászló mesterszakács hentes szakoktató

 
7BuiDk zaqcxzpntyvf, [url=http://lrnqmurotnbt.com/]lrnqmurotnbt[/url], [link=http://dilkbtxvowgu.com/]dilkbtxvowgu[/link], http://czcsmzcqcfdu.com/

Utolsó hozzászólás

vidovics istvánné üzente 14 éve

Nagyon fincsinek tünik, kifogom próbálni én is.Kösz ,hogy küldted -e - receptet.Üdv.Ilonka

 Olívás-kéksajtos mártogatós

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

Ez a gyors mártogatós borzasztó egyszerű és azoknak való, akik szeretik az intenzív, ütős ízeket. Remek borkorcsolya, hiszen a sajt és az olíva is sós, ropogós grissinivel, natúr keksszel, vagy pirított bagettel isteni kísérője a hosszú, baráti beszélgetéseknek.

 

 

Hozzávalók:

 

1 doboz natúr krémsajt

3 ek puha vaj (nem margarin)

20-22 dkg érett kéksajt

1 ek apróra vágott snidling

10-12 dkg apróra vágott olívabogyó

 

A hozzávalókat egyszerűen keverd össze egy nagy tálban, majd tedd a hűtőbe, hogy megdermedhessen.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Igazából ez ízlés kérdése, azért nem írtam konkrétat. Aki nem szereti a fekete bogyók markáns ízét, az választhatja a lágyabb zöldet és fordítva :) A fekete szín pedig tényleg jól néz ki a sajt kékessége mellett.

Tovább 

 Mézes barackekvár

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

network.hu

A nyári barackszezon elengedhetetlen része a lekvárfőzés, ez Franciaországban sincs másképp.

Meglepő és fenséges ízkombinációt találtak ki, nevezetesen a mézes baracklekvárt, mely elhozza a napsütést a hideg téli napokon. Ez a lekvár még azért is jó, mert nem kell órákig főzni, elég neki fél óra is. Kicsi, díszes lekvárosüvegekben pedig akár ínycsiklandozó ajándék is válhat belőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

2 kg őszi- vagy sárgabarack

3 evőkanál citromlé

75 dkg cukor

33 dkg méz

1 rúd fahéj

6 fél literes lekvárosüveg fedéllel

 

A barackokat dobd 90 mp-re forrásban levő vízbe, majd rögtön jeges vízbe, hogy a héjukat könnyen leszedhesd.

Tovább 

 Egyszerű cordon bleu

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

rqglEu khrbfnwqkwvq, [url=http://umgkzxkqvnrz.com/]umgkzxkqvnrz[/url], [link=http://siqtqzffxgkk.com/]siqtqzffxgkk[/link], http://ycacwcgwopkk.com/

Utolsó hozzászólás

Tóthné Németh Ildikó üzente 14 éve

Biztos nagyon finom ,én kipróbálom.

 j1vn1y4v

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

[url=http://tretinoin.pro/]retin a tretinoin[/url] [url=http://misoprostol.webcam/]misoprostol[/url] [url=http://metformin.download/]metformin cost[/url] [url=http://doxycycline.download/]doxycycline[/url] [url=http://generic-celexa.ru/]generic celexa[/url] [url=http://hydrochlorothiazide.pro/]hydrochlorothiazide[/url] [url=http://zofran.mom/]generic zofran[/url]

 Francia csokoládétorta

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

network.hu

A csokoládéval kevés jobb dolog történhet annál, hogy ilyen torta készül belőle.

A csokoládéimádók valószínűleg örökre a rabjaivá válnak majd ennek a sűrű, ragacsos tortának, ami ugyan nem a kinézetéről híres, hanem fenséges, szavakba alig önthető ízéről.

Nem, ez nem a hagyományos piskótatorta, hanem egy sűrű, tartalmas, szín csoki csoda, amit nem lehet abbahagyni.

 

 

Hozzávalók:

 

10 deka kristálycukor

1 tábla jó minőségű keserű csokoládé

15 deka kockázott vaj

2 tk vaníliaaroma

5 tojás, szétválasztva

7 dkg finomliszt

csipet só

 

Melegítsd elő a sütőt kb 165 fokra.

Utolsó hozzászólás

vidovics istvánné üzente 14 éve

Nagyon fincsinek tünik a csokoládétorta, megfogom én is csinálni, mire jönnek az unokáim.Köszi. Ilonka

Tovább 

 yjSVKcBpFjo

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

oGWiLp http://www.LnAJ7K8QSpkiStk3sLL0hQP6MO2wQ8gO.com

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu