Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az apró fehérbab egyáltalán nem olyan unalmas, mint gondoljuk. Csupán nem aknázzuk ki kellőképpen a benne rejlő lehetőségeket, egy csokor friss, provence-i zöldfűszerrel kellemes, melengető, őszi levest készíthetünk belőle. A bab maga semleges ízű zöldség, ezért kiválóan lehet ízesíteni, laktató és tápláló.
A zöldfűszeres bableves igazi fehérjebomba is, bársonyosan krémes és teljesen zsírmentes.
Hozzávalók:
45 dkg szárított, megmosott, átválogatott fehérbab
8 dl csirke alaplé
5 dl víz
25 dkg füstöltsonka
2 szál sárgarépa
2 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
Friss, apróra vágott petrezselyem, zsálya, bazsalikom és rozmaring
só, frissen őrölt bors
2 kicsi sárga krumpli megfőzve és passzírozva
A babot áztasd be egy éjszakára, vagy gyorsan forrald fel és egy órára tedd félre.
15 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás
|
|
Ez a gyors mártogatós borzasztó egyszerű és azoknak való, akik szeretik az intenzív, ütős ízeket. Remek borkorcsolya, hiszen a sajt és az olíva is sós, ropogós grissinivel, natúr keksszel, vagy pirított bagettel isteni kísérője a hosszú, baráti beszélgetéseknek.
Hozzávalók:
1 doboz natúr krémsajt
3 ek puha vaj (nem margarin)
20-22 dkg érett kéksajt
1 ek apróra vágott snidling
10-12 dkg apróra vágott olívabogyó
A hozzávalókat egyszerűen keverd össze egy nagy tálban, majd tedd a hűtőbe, hogy megdermedhessen.
A nyári barackszezon elengedhetetlen része a lekvárfőzés, ez Franciaországban sincs másképp.
Meglepő és fenséges ízkombinációt találtak ki, nevezetesen a mézes baracklekvárt, mely elhozza a napsütést a hideg téli napokon. Ez a lekvár még azért is jó, mert nem kell órákig főzni, elég neki fél óra is. Kicsi, díszes lekvárosüvegekben pedig akár ínycsiklandozó ajándék is válhat belőle.
Hozzávalók:
2 kg őszi- vagy sárgabarack
3 evőkanál citromlé
75 dkg cukor
33 dkg méz
1 rúd fahéj
6 fél literes lekvárosüveg fedéllel
A barackokat dobd 90 mp-re forrásban levő vízbe, majd rögtön jeges vízbe, hogy a héjukat könnyen leszedhesd.
A csokoládéval kevés jobb dolog történhet annál, hogy ilyen torta készül belőle.
A csokoládéimádók valószínűleg örökre a rabjaivá válnak majd ennek a sűrű, ragacsos tortának, ami ugyan nem a kinézetéről híres, hanem fenséges, szavakba alig önthető ízéről.
Nem, ez nem a hagyományos piskótatorta, hanem egy sűrű, tartalmas, szín csoki csoda, amit nem lehet abbahagyni.
Hozzávalók:
10 deka kristálycukor
1 tábla jó minőségű keserű csokoládé
15 deka kockázott vaj
2 tk vaníliaaroma
5 tojás, szétválasztva
7 dkg finomliszt
csipet só
Melegítsd elő a sütőt kb 165 fokra.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás