Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A csokoládéimádók valószínűleg örökre a rabjaivá válnak majd ennek a sűrű, ragacsos tortának, ami ugyan nem a kinézetéről híres, hanem fenséges, szavakba alig önthető ízéről.
Nem, ez nem a hagyományos piskótatorta, hanem egy sűrű, tartalmas, szín csoki csoda, amit nem lehet abbahagyni.
Hozzávalók:
10 deka kristálycukor
1 tábla jó minőségű keserű csokoládé
15 deka kockázott vaj
2 tk vaníliaaroma
5 tojás, szétválasztva
7 dkg finomliszt
csipet só
Melegítsd elő a sütőt kb 165 fokra.
A cukorból vegyél el 3 evőkanállal és tedd félre, később kelleni fog.
Gőz fölött olvaszd fel a csokit a vajjal és a maradék cukorral, ha felolvadt, húzd le a tűzről és keverd bele a vaníliaaromát. Tedd félre.
Ha kicsit kihűlt, egyenként keverd bele a tojássárgákat, folyamatos keverés mellett. Ha teljesen elkeveredett, szitáld és keverd bele a lisztet.
Egy másik tálban verd fel a tojásfehérjét a maradék cukorral addig, míg fényes, kemény habot nem kapsz. A hab egy részét törd bele a csokis keverékbe, a másik felét azonban már óvatosan keverd bele.
Vékonyan kivajazott-kilisztezett formában süsd tűpróbáig, kb 45 perc- 1 óráig.
Ha kész, hűtsd le és csak azután szedd ki a formából, majd porcukrozva tálald. Frissen felvert tejszínhabbal a legfinomabb, de nagy melegben a vaníliafagyi vagy a friss gyümölcs se rossz hozzá :)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Sütőtök leves
Bazsalikomos pálmalevél
Zöldfűszeres bableves
Olívás-kéksajtos mártogatós