Francia konyha: Bazsalikomos pálmalevél

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bazsalikomos pálmalevél

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

network.hu

A mirelit levelestészta a háziasszonyok jó barátja, pár perc alatt megsül és a végtelenségig lehet variálni.  A ropogós vajas tésztát dobjuk fel bazsalikommal, fokhagymával és olívaolajjal, így válik belőle finom vendégváró falatka. Az édes pálmalevél bazsalikomos változata következik.

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

25 dkg leveles tészta

egy nagy marék friss bazsalikom

3 gerezd fokhagyma

fél deci olívaolaj

1 felvert tojás

frissen őrült bors

 

A bazsalikomot, fokhagymát, olajat és borsot egy robotgépben pürésítsünk addig, míg szép sima mártást nem kapunk.

A tésztát párszor hajtsuk félbe és nyújtsuk ki, majd nyújtsunk belőle egy nagy téglalapot. A tésztát kenjünk meg a bazsalikomos mártással, majd kezdjük el két oldalról feltekerni, így kapjuk a jellegzetes pálmalevél-formát.

A kétoldalról feltekert tésztát kenjük meg tojással, majd vágjuk fel kb másfél centi szélesen. Egy sütőpapírral bélelt tepsin, borssal megszórva süssük kb 15 percig, míg a tészta szép aranybarna nem lesz. A bors mellé akár sajtot is reszelhetünk rá!

Ne feledd, ez egy alaprecept, a tésztába kerülhet még sonka, paradicsom, vagy akár kapribogyó is!

 

Címkék: bazsalikom francia konyha franciaország gasztronómia pálmalevél recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu