Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
25 dkg leveles tészta
egy nagy marék friss bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
fél deci olívaolaj
1 felvert tojás
frissen őrült bors
A bazsalikomot, fokhagymát, olajat és borsot egy robotgépben pürésítsünk addig, míg szép sima mártást nem kapunk.
A tésztát párszor hajtsuk félbe és nyújtsuk ki, majd nyújtsunk belőle egy nagy téglalapot. A tésztát kenjünk meg a bazsalikomos mártással, majd kezdjük el két oldalról feltekerni, így kapjuk a jellegzetes pálmalevél-formát.
A kétoldalról feltekert tésztát kenjük meg tojással, majd vágjuk fel kb másfél centi szélesen. Egy sütőpapírral bélelt tepsin, borssal megszórva süssük kb 15 percig, míg a tészta szép aranybarna nem lesz. A bors mellé akár sajtot is reszelhetünk rá!
Ne feledd, ez egy alaprecept, a tésztába kerülhet még sonka, paradicsom, vagy akár kapribogyó is!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Sütőtök leves
Zöldfűszeres bableves
Olívás-kéksajtos mártogatós
Mézes barackekvár