Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az apró fehérbab egyáltalán nem olyan unalmas, mint gondoljuk. Csupán nem aknázzuk ki kellőképpen a benne rejlő lehetőségeket, egy csokor friss, provence-i zöldfűszerrel kellemes, melengető, őszi levest készíthetünk belőle. A bab maga semleges ízű zöldség, ezért kiválóan lehet ízesíteni, laktató és tápláló.
A zöldfűszeres bableves igazi fehérjebomba is, bársonyosan krémes és teljesen zsírmentes.
Hozzávalók:
45 dkg szárított, megmosott, átválogatott fehérbab
8 dl csirke alaplé
5 dl víz
25 dkg füstöltsonka
2 szál sárgarépa
2 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
Friss, apróra vágott petrezselyem, zsálya, bazsalikom és rozmaring
só, frissen őrölt bors
2 kicsi sárga krumpli megfőzve és passzírozva
A babot áztasd be egy éjszakára, vagy gyorsan forrald fel és egy órára tedd félre.
A babot ez után szűrd le, egy fazékban kezdd el főzni a csirkealaplével, a vízzel, a sonkával, és a többi hozzávalóval. A babnak sok idő kell, előfordulhat, hogy akár 2 óráig is főzni kell, míg puha lesz. Eközben a többi hozzávaló esetleg szétfőhet, de ez nem baj, hiszen ez egy majdnem krémes állagú leves.
Ha a bab már puha, a levest a paszírozott burgonyával sürítjük, majd további 5 percig forraljuk.
Ez a mennyiség 8-10 adag levest jelent.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Sütőtök leves
Bazsalikomos pálmalevél
Olívás-kéksajtos mártogatós
Mézes barackekvár