Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A nyári barackszezon elengedhetetlen része a lekvárfőzés, ez Franciaországban sincs másképp.
Meglepő és fenséges ízkombinációt találtak ki, nevezetesen a mézes baracklekvárt, mely elhozza a napsütést a hideg téli napokon. Ez a lekvár még azért is jó, mert nem kell órákig főzni, elég neki fél óra is. Kicsi, díszes lekvárosüvegekben pedig akár ínycsiklandozó ajándék is válhat belőle.
Hozzávalók:
2 kg őszi- vagy sárgabarack
3 evőkanál citromlé
75 dkg cukor
33 dkg méz
1 rúd fahéj
6 fél literes lekvárosüveg fedéllel
A barackokat dobd 90 mp-re forrásban levő vízbe, majd rögtön jeges vízbe, hogy a héjukat könnyen leszedhesd. Pucold meg őket, majd vágd félbe és magozd ki.
A megtisztított barackokat egy botmixerrel pürésítsd össze, add a püréhez a citromlevet és a kristálycukrot. Ezt a keveréket tedd hűtőbe körülbelül 10-12 órára, hogy levet ereszthessen.
Eközben van idő sterilizálni az üvegeket, forrald ki őket 10 percig, majd tedd félre száradni.
Ha letelt a 10-12 óra, öntsd a barackot egy nagy fazékba, add hozzá a mézet és a fahéjrudat. Alacsony hőfokon, lassan forrald kb fél órát, míg be nem sűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a kanál hátát.
Végül dobd ki a fahéjat és a lekvárt töltsd az üvegekbe. Egy csipet tartósítóval is megszórhatod a tetejét, majd jó szorosan zárd le. Felfordítva hagyd kihülni a finom mézes baracklekvárt, ha eljön az ideje, pirított bagetten kóstold meg.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Sütőtök leves
Bazsalikomos pálmalevél
Zöldfűszeres bableves
Olívás-kéksajtos mártogatós