Francia konyha: Mézes barackekvár

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 750 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 750 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 750 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 750 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mézes barackekvár

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

network.hu

A nyári barackszezon elengedhetetlen része a lekvárfőzés, ez Franciaországban sincs másképp.

Meglepő és fenséges ízkombinációt találtak ki, nevezetesen a mézes baracklekvárt, mely elhozza a napsütést a hideg téli napokon. Ez a lekvár még azért is jó, mert nem kell órákig főzni, elég neki fél óra is. Kicsi, díszes lekvárosüvegekben pedig akár ínycsiklandozó ajándék is válhat belőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

2 kg őszi- vagy sárgabarack

3 evőkanál citromlé

75 dkg cukor

33 dkg méz

1 rúd fahéj

6 fél literes lekvárosüveg fedéllel

 

A barackokat dobd 90 mp-re forrásban levő vízbe, majd rögtön jeges vízbe, hogy a héjukat könnyen leszedhesd. Pucold meg őket, majd vágd félbe és magozd ki.

A megtisztított barackokat egy botmixerrel pürésítsd össze, add a püréhez a citromlevet és a kristálycukrot. Ezt a keveréket tedd hűtőbe körülbelül 10-12 órára, hogy levet ereszthessen.

Eközben van idő sterilizálni az üvegeket, forrald ki őket 10 percig, majd tedd félre száradni.

Ha letelt a 10-12 óra, öntsd a barackot egy nagy fazékba, add hozzá a mézet és a fahéjrudat. Alacsony hőfokon, lassan forrald kb fél órát, míg be nem sűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a kanál hátát.

Végül dobd ki a fahéjat és a lekvárt töltsd az üvegekbe. Egy csipet tartósítóval is megszórhatod a tetejét, majd jó szorosan zárd le. Felfordítva hagyd kihülni a finom mézes baracklekvárt, ha eljön az ideje, pirított bagetten kóstold meg.

Címkék: baracklekvár francia konyha franciaország gasztronómia lekvár recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu