Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Van néhány tipp, amelyekkel nem csak franciássá teheted az ételeid, de egyébként sem árt meghúzni kicsit a nadrágszíjat így válság idején. Ezek a praktikák nem kerülnek pénzbe, sőt, még akár spórolhatsz is velük.
Fűszerezz bőven!
Minél több fűszer van egy ételben, annál jobb. Csak az ízlésed szab határt, tehát bármit használhatsz, a sótól kezdve a legkülönlegesebb fűszernövényekig. Ne félj használni őket, bár az igaz, hogy a fűszert kivenni már nem lehet az ételből.
|
|
A francia desszertek sorának se vége se hossza, ráadásul mind egyszerűen elkészíthető. Ilyen a clafouti is, ami egy sodó-szerű tészából készült gyümölcstorta, általában cseresznyével. Limousin tartományból származik, jellegzetes alakú és állagú sütemény, amely a 19. században terjedt el Európában. Neve a francia clafotís, azaz feltölteni szóból származik.
Ha megsült, állaga puding-szerű lesz, lapos, gyümölcsös, igazi nyári desszert. Készülhet más gyümölccsel is, áfonyával, almával, szilvával, de csokoládéval is, ekkor a neve már nem clafouti, hanem flognarde.
Manapság már itthon is annyira általános, hogy bele se gondolunk, vajon honnan származik ez a könnyű, ropogós péksütemény.
A croissant története nem ismert, több mese is fennmaradt a sütemény első készítéséről. Az azonban biztos, hogy először Bécsben készítettek, a török ostrom leverésének ünneplésekor, a hold alak pedig a törökök zászlaját szimbolizálja.
Franciaországba Marie Antoinette jóvoltából került, aki odavolt ezért a bécsi különlegességért.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás