Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A francia desszertek sorának se vége se hossza, ráadásul mind egyszerűen elkészíthető. Ilyen a clafouti is, ami egy sodó-szerű tészából készült gyümölcstorta, általában cseresznyével. Limousin tartományból származik, jellegzetes alakú és állagú sütemény, amely a 19. században terjedt el Európában. Neve a francia clafotís, azaz feltölteni szóból származik.
Ha megsült, állaga puding-szerű lesz, lapos, gyümölcsös, igazi nyári desszert. Készülhet más gyümölccsel is, áfonyával, almával, szilvával, de csokoládéval is, ekkor a neve már nem clafouti, hanem flognarde.
Alig fél óra alatt kész, íme a recept:
1 evőkanál puha vaj
1 csésze tej
1/4 csésze tejszín
2/3 csésze finomliszt
3 tojás
1/4 csésze kristálycukor
2 teáskanál vaníliakivonat vagy egy vanília belseje
csipet só
4 csésze kimagozott cseresznye
porcukor
A sütőt előmelegítjük, kivajazzuk a kerek piteformát.
Egy edényben keverjünk össze minden hozzávalót, kivéve a cseresznyét, készítsünk palacsintatészta állagú masszát.
A tésztából 2/3 csészényit öntsünk a kivajazott sütőformába és tegyük a sütőbe. Figyeljük, ne süljön át teljesen, csak éppen kezdjen megszilárdulni. Ez után vegyük ki, öntsük rá a cseresznyét, majd a maradék tésztát és süssük készre. Akkor jó, ha a beleszúrt késen vagy tűn nem maradnak tésztadarabok.
Porcukrozva tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Francia csokoládétorta
Sabayon
Créme caramel
h3wudyzf