Francia konyha: Croissant

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Croissant

15 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

network.hu

Manapság már itthon is annyira általános, hogy bele se gondolunk, vajon honnan származik ez a könnyű, ropogós péksütemény.

 

A croissant története nem ismert, több mese is fennmaradt a sütemény első készítéséről. Az azonban biztos, hogy először Bécsben készítettek, a török ostrom leverésének ünneplésekor, a hold alak pedig a törökök zászlaját szimbolizálja.

 

 

Franciaországba Marie Antoinette jóvoltából került, aki odavolt ezért a bécsi különlegességért. A croissant mára eggyéolvadt Franciaországgal, osztrák eredete teljesen a feledés homályába merült.

Készülhet üresen, édesen, vagy sós töltelékkel is.

 

A recept:

fél csomag élesztő

fél liter tej

fél kiló liszt

két tojás

húsz deka margarin

cukor, só

két deci víz

édes vagy sós töltelék

network.hu

 

Futtassuk fel az élesztőt. A lisztet keverjük össze a margarinnal, a tojással, a langyosvízzel és az élesztővel, majd dagasszuk szép hólyagosra.

 

A tésztát nyújtsuk négyszög alakúra, majd egy órán át pihentessük hideg helyen.

Ez után nyújtsuk fél centi vastagra, megkenjük margarinnal és harmadára hajtjuk. Ismét pihen egy órát. Ez után 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk, megtöltjük,majd feltekerjük és félhold alakúra hajlítjuk. Tetejét megkenjük tojással és kb 20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Címkék: croissant francia konyha

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

bujane Erzsébet üzente 15 éve

Remeknek igérkezik, meg fogom sütni!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu