Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Manapság már itthon is annyira általános, hogy bele se gondolunk, vajon honnan származik ez a könnyű, ropogós péksütemény.
A croissant története nem ismert, több mese is fennmaradt a sütemény első készítéséről. Az azonban biztos, hogy először Bécsben készítettek, a török ostrom leverésének ünneplésekor, a hold alak pedig a törökök zászlaját szimbolizálja.
Franciaországba Marie Antoinette jóvoltából került, aki odavolt ezért a bécsi különlegességért. A croissant mára eggyéolvadt Franciaországgal, osztrák eredete teljesen a feledés homályába merült.
Készülhet üresen, édesen, vagy sós töltelékkel is.
A recept:
fél csomag élesztő
fél liter tej
fél kiló liszt
két tojás
húsz deka margarin
cukor, só
két deci víz
édes vagy sós töltelék
Futtassuk fel az élesztőt. A lisztet keverjük össze a margarinnal, a tojással, a langyosvízzel és az élesztővel, majd dagasszuk szép hólyagosra.
A tésztát nyújtsuk négyszög alakúra, majd egy órán át pihentessük hideg helyen.
Ez után nyújtsuk fél centi vastagra, megkenjük margarinnal és harmadára hajtjuk. Ismét pihen egy órát. Ez után 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk, megtöltjük,majd feltekerjük és félhold alakúra hajlítjuk. Tetejét megkenjük tojással és kb 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Provence-i olÃvás hagymatorta
m3uf9uh3
Fűszeres sütÅtök mousse
Egy karácsonyi hagyomány Provence-ból