Francia konyha Blog: 2007. október

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 750 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 750 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 750 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 750 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FRANCIA KONYHA klub hírei - 2007. október

 Rozmaring

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

E Földközi-tenger északi partvidékén honos, gyakran 2 méternél is magasabbra megnövõ évelõ növény rendkívül jellegzetes, tömjénszerû, gyantás, enyhén keserû illatáról ismert.

A fás szárú növény tû alakú, nyél nélküli levelei b?rszerûek, enyhén csavarodottak és különösen illatosak. A rozmaring különbözõ aromatikus illóolajokat, szaponint és cseranyagokat tartalmaz. Leveleit frissen vagy szárítva, hajtásait és virágait pedig frissen használjuk, a levesek és mártások ízesítésén túl fõleg bárány, vad és szárnyasokból készült sültek, továbbá töltött húsételek készítésénél.

Tovább 

 Majoránna

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A növény eredetileg DélnyugatÁzsiában és észak-Afrikában õshonos, hazánkba a XVI. században jutott el. A növény leveles-virágos hajtása adja a fûszert. Már az ókori görögök elõszeretettel használták a majoránna olaját fürdés utáni ápolószernek, amelyet elsõsorban a hajukra és a homlokukra kentek.

Konyhai felhasználását tekintve a majoránna meglehetõsen sokoldalú, mindenekelõtt különbözõ levesek, fõzelékek és mártások, különféle húsételek, pástétomok ízesítésére használjuk.

Tovább 

 

 Kakukkfű

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A kerti kakukkfû egy egész Európában, így hazánkban is vadon megtermõ, 20?50 cm magasságú, fásodó szárú, évelõ félcserje.

A fényigényes és szárazságtûrõ növény sok helyen látható a napos domboldalakon, homok-pusztákon vagy szárazabb réteken. A kakukkfûvel erõs, átható íze miatt mértékkel bánjunk. Adhatjuk nehezen emészthetõ levesekhez, pácokhoz, töltelékekhez, mártásokhoz, baromfi és marhasültekhez, tokányokhoz, ürücombhoz, vadas ételekhez, töltött káposztához, véres és májas hurkához, kolbászokhoz, a kakukkfû ugyanis elõsegíti a zsírok lebontását.

Tovább 

 Szurokfű (oregano)

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A szurokfû lilás virágzatú, 50?60 cm magasra növõ, félcserje jellegû, terjedõ tövû évelõ növény. Eredetét tekintve mediterrán fûszer, azonban már meglehetõsen régóta ismert hazánkban is.

Ennek ellenére valamely rejtélyes okból manapság az idegen neve népszerûbb, mint a magyar elnevezés.

Az oregano elnevezés görög eredetû, a hellének a hegyek örömének, Oros ganosnak hívták.A legtöbb oregánót a görög és az olasz konyha használja, hiszen éppolyan remekül illik az olaszok paradicsommártásaihoz, pizzáihoz, mint a görögök bárány és sertéssültjeihez vagy éppen a grillezett halakhoz, juhsajthoz.

Tovább 

 Borsikafű (csombor)

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A borsikafû ? más néven csombor ? egynyári, 30?50 cm magasra növõ, dúsan elágazó, kecses formájú növény. Hazánkban is meglehetõsen régen ismert fûszernövény, a régi magyar ételek egyik alapvetõ ízesítõje volt.

Hurkát, savanyúságot, pecsenyéket, tojás, gombaételeket, majonézt, mártásokat, salátákat, ecetes és vizes uborkát is szokás ízesíteni vele, fõzéskor azonban óvatosan alkalmazzuk, mert ha sokáig együtt fõzzük az étellel, erõs ízétõl megkeseredhet az, amit ízesíteni kívántunk.

Tovább 

 Bazsalikom

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Az ajakosok családjába tartozó bazsalikom egynyári, 30?60 cm magasra megnövõ, lágyszárú növény.

Távolabbról rokona a mentának, a szurokfûnek, a majoránnának és a levendulának is. Rendkívül variábilis, ma legkevesebb 40 termesztett faja ismert.

A növény illata összetéveszthetetlen, erõteljes, szegfûszegre emlékeztetõ, leveleinek íze kissé édeskés. A bazsalikom az olasz ételek készítéséhez az egyik leggyakrabban használt fûszer, egyebek közt a klasszikus pesto és számos paradicsomos tésztaszósz elmaradhatatlan összetevõje.

Tovább 

 A franciák pálinkája: Abszint

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Az abszint: smaragdzöld színû igen erõs pálinka, melynek legfontosabb összetevõi az ánizs és az üröm (artemisin). A növényi illóolajok feloldása miatt jellegzetesen magas alkoholtartalma (60-65 %), színe - melyet a klorofil adott ? és keserû íze a legfontosabb jellemzõi. Magas alkoholtartalma miatt gyakran vízzel keverve fogyasztották (ekkor színe opálsárgává vált); keserû ízét ellensúlyozandó kockacukorral édesítették, amit egy jellegzetes, lyukacsos ezüstkanálra tettek, s úgy folyatták át rajta lassan a jeges vizet, 4-6-szor annyit, mint maga a likõr, hogy a cukor beleolvadjon.

Utolsó hozzászólás

Pernod Lajos üzente 7 éve

Az abszint nem keserű (mint pl az unicom), legfeljebb kesernyés.

A kockacukor divat volt, ma nagyon sokan cukor nélkül isszák. Mivel nem keserű. Mivel a fehér üröm csak lepárolt formában volt (és van) benne.

A hallucinációkról :akkoriban még köztudott volt, hogy a súlyos alkoholisták mind hallucinálnak. Azt állították, hogy az abszintivók jobban, de senki nem tartotta drognak, csak méregnek.

Tovább 

xGIE0p rnxetyoktdmx, [url=http://ljusofsgkrxi.com/]ljusofsgkrxi[/url], [link=http://ryyqweglbiqz.com/]ryyqweglbiqz[/link], http://lafybfljhcpy.com/

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu