Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Már láttam a piacon sütőtököt és nemsokára beköszöntenek a hideg, sötét esték is. Ez azt jelenti, hogy elkészíthetjük ezt a finom levest, mely magában hordozza az ősz összes illatát, ízét és színét. Ha ősz, akkor sütőtök, de most krémleves formában!
Hozzávalók:
2 ek extra szűz olívaolaj
3 kis fej hagyma, legjobb az édesebb, fehér fajta
2 gerezd fokhagyma
1 liter csirkealaplé
Egy, kb másfél kilós sütőtök, meghámozva, felkockázva
3 nagy krumpli, meghámozva, felkockázva
1,5 dl tejszín
Frissen őrölt bors, só
Elkészítése nagyon egyszerű, az olívaolajon pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd öntsük fel az alaplével.
|
|
A mirelit levelestészta a háziasszonyok jó barátja, pár perc alatt megsül és a végtelenségig lehet variálni. A ropogós vajas tésztát dobjuk fel bazsalikommal, fokhagymával és olívaolajjal, így válik belőle finom vendégváró falatka. Az édes pálmalevél bazsalikomos változata következik.
Hozzávalók:
25 dkg leveles tészta
egy nagy marék friss bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
fél deci olívaolaj
1 felvert tojás
frissen őrült bors
A bazsalikomot, fokhagymát, olajat és borsot egy robotgépben pürésítsünk addig, míg szép sima mártást nem kapunk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás