Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Van néhány tipp, amelyekkel nem csak franciássá teheted az ételeid, de egyébként sem árt meghúzni kicsit a nadrágszíjat így válság idején. Ezek a praktikák nem kerülnek pénzbe, sőt, még akár spórolhatsz is velük.
Fűszerezz bőven!
Minél több fűszer van egy ételben, annál jobb. Csak az ízlésed szab határt, tehát bármit használhatsz, a sótól kezdve a legkülönlegesebb fűszernövényekig. Ne félj használni őket, bár az igaz, hogy a fűszert kivenni már nem lehet az ételből. Ezért mindig csak felét tedd bele az ételbe annak, amennyit gondolsz, inkább a tányéron fűszerezd tovább, minthogy a kuká
ban kössön ki. Fűszerekkel az étel sokkal laktatóbb és különlegesebb.
Vágd kicsire a hagymaféléket!
Így sokkal intenzívebb íze lesz, kevesebb is elég belőle. Ezzel nem csak az idegesítő könnyezést előzheted meg, amit a kén okoz, de a pénztárcádban is kicsivel több marad. Ha egy recept egy kis fej hagymát ír, vá
gd bele csak a felét, de azt szinte pépesre. Ha két gerezd vágott fokhagyma kell, tégy az ételbe csak egyet, fokhagymanyomóval.
Karamelizálj!
Ez extra ízt ad az ételeidnek, ráadásul tök egyszerű. Csak tedd a sütőbe egy sütőpapírral bélelt tepsiben a répát, zellert, vagy amit szeretnél, vékonyan locsold meg olajjal és várd meg, míg puhára és aranybarnára sülnek. Ötpercenként piszkáld meg őket, hogy minden oldalukat érje a hő.
Az így karamelizált zöldségek fantasztikus, édeskés ízt adnak a salátáknak, leveseknek, húsételeknek, ráadásul egészségesek is, hiszen saját cukortartalmuktól lettek ilyen finomak.
Használj babot, lencsét és rizst!
A bab krémes, diós íze remekül illik minden egytálételbe, ráadásul liszt helyett is süríthetsz vele. Pénzt spórolhatsz, ha egy húsos ételbe a fele húst babbal, lencsével vagy rizzsel pótolod. Ekkor laktatóbb és kiadósabb lesz az étel, igazi házi kosztot kapsz.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Egy karácsonyi hagyomány Provence-ból
Sütőtök leves
Bazsalikomos pálmalevél
Zöldfűszeres bableves