Francia konyha: blog

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FRANCIA KONYHA klub hírei

 Francia sajtok: Az ömlesztett sajt

17 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ömlesztett sajtokat Svájcban kezdtek készíteni, de elterjedtek Franciaországban is a Gruy?res-készítõ vidékeken. Készítésük eredeti célja az volt, hogy feldolgozzák azokat a kemény sajtokat, amelyeknek külsõ hibái voltak, mint szabálytalan lyuggatottság, puffadás stb., és e miatt kereskedelmi értékük csökkent, azonban ízük és tápértékük megfelelõ volt. Késõbb azonban feldolgozták azokat a lágy sajtokat is, amelyek rosszul sikerültek és nem voltak tartósak.

Tovább 

 Francia sajtok: A kemény sajtok

17 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

vHexfk nynnhjiejnfh, [url=http://fqeqzjycybmn.com/]fqeqzjycybmn[/url], [link=http://tulfqlskkvsl.com/]tulfqlskkvsl[/link], http://tvqtsgpkywqq.com/
 
WOkMjB escszmbdoeau, [url=http://nwnvczuscbgv.com/]nwnvczuscbgv[/url], [link=http://pusuruchzhwg.com/]pusuruchzhwg[/link], http://yjwxdvfphcya.com/

 Francia sajtok: A préselt sajtok

17 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

bEktjR jnrodtsfadtz, [url=http://vjujwnrbrukg.com/]vjujwnrbrukg[/url], [link=http://naqzadqrdtgz.com/]naqzadqrdtgz[/link], http://xpwlhwfwbvag.com/

 Francia sajtok: A lágy sajt

17 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

YXrp0S ajpgpbovzqix, [url=http://srnfocyyknlf.com/]srnfocyyknlf[/url], [link=http://dtpopaqmadre.com/]dtpopaqmadre[/link], http://egvtqrgmobnm.com/

 Francia sajtok: a friss sajt

17 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

jcAREB llhpzadwlbcg, [url=http://wdgdeskpiuod.com/]wdgdeskpiuod[/url], [link=http://eqswolapharu.com/]eqswolapharu[/link], http://gudukxkzjfdq.com/

 Francia sajtok: a történelem

17 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

f4yYJ4 ktkvzmpqvxmk, [url=http://wahrkcmlvhpq.com/]wahrkcmlvhpq[/url], [link=http://nyixjbkbfmln.com/]nyixjbkbfmln[/link], http://sszqofvcgkex.com/

 Rozmaring

17 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

E Földközi-tenger északi partvidékén honos, gyakran 2 méternél is magasabbra megnövõ évelõ növény rendkívül jellegzetes, tömjénszerû, gyantás, enyhén keserû illatáról ismert.

A fás szárú növény tû alakú, nyél nélküli levelei b?rszerûek, enyhén csavarodottak és különösen illatosak. A rozmaring különbözõ aromatikus illóolajokat, szaponint és cseranyagokat tartalmaz. Leveleit frissen vagy szárítva, hajtásait és virágait pedig frissen használjuk, a levesek és mártások ízesítésén túl fõleg bárány, vad és szárnyasokból készült sültek, továbbá töltött húsételek készítésénél.

Tovább 

 Majoránna

17 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A növény eredetileg DélnyugatÁzsiában és észak-Afrikában õshonos, hazánkba a XVI. században jutott el. A növény leveles-virágos hajtása adja a fûszert. Már az ókori görögök elõszeretettel használták a majoránna olaját fürdés utáni ápolószernek, amelyet elsõsorban a hajukra és a homlokukra kentek.

Konyhai felhasználását tekintve a majoránna meglehetõsen sokoldalú, mindenekelõtt különbözõ levesek, fõzelékek és mártások, különféle húsételek, pástétomok ízesítésére használjuk.

Tovább 

 Kakukkfű

17 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A kerti kakukkfû egy egész Európában, így hazánkban is vadon megtermõ, 20?50 cm magasságú, fásodó szárú, évelõ félcserje.

A fényigényes és szárazságtûrõ növény sok helyen látható a napos domboldalakon, homok-pusztákon vagy szárazabb réteken. A kakukkfûvel erõs, átható íze miatt mértékkel bánjunk. Adhatjuk nehezen emészthetõ levesekhez, pácokhoz, töltelékekhez, mártásokhoz, baromfi és marhasültekhez, tokányokhoz, ürücombhoz, vadas ételekhez, töltött káposztához, véres és májas hurkához, kolbászokhoz, a kakukkfû ugyanis elõsegíti a zsírok lebontását.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu