Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A provence-i fűszerek életet lehelnek minden átlagos ételbe, ilyen a paradicsomleves is, melyet finom fűszerekkel és rizzsel egycsapásra különleges francia fogássá változtathatunk. Ez egy egyszerű, könnyű, nyári leves, melybe konzerv helyett bátran tehetünk friss paradicsomot, hiszen szezonja van!
A provence-i paradicsomleves hozzávalói:
3 ek. olívaolaj
2 apróra vágott hagyma
1 répa feldarabolva
1 halványító zeller, felvágva
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 tk. narancshéj
fél tk. kakukkfű
fél tk. zúzott köménymag
2 ek. paradicsompüré
9 dl víz
1 doboz konzerv paradicsom, a szeletelt fajta
2 dl húsleves
só, frissen őrölt bors
1 tk. cukor
15 dkg rizs
friss vágott petrezselyem és bazsalikom
Egy fazékban közepes lángon fonnyaszd meg a hagymát, a répát, a zellert, a fokhagymát, a narancshéjat és a köményt, kb 5 percig, míg meg nem puhulnak. Add hozzá a paradicsompürét és a vizet majd keverd csomómentesre. Keverd bele a konzervparadicsomot, a húslevest, a sót, borsot, cukrot és a megmosott rizst. Főzd addig, míg a rizs meg nem puhul. Húzd le a tűzről és közvetlenül tálalás előtt keverd a levesbe a friss, vágott zöldfűszereket is! Félszáraz vörösbor illik hozzá.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Egy karácsonyi hagyomány Provence-ból
Grand Marnier trüffel
Rozmaringos bárányborda citromszósszal
Flamand marhapörkölt