Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ez a desszert egyszerűen mesés, ünnepivé varázsol bármilyen menüsort. A mandulatorta (tart aux amandes) egész Franciaországban kedvelt édesség, melyet megsüthetünk egy nagy formában, de több kisebb tortaformában is. Még tökéletesebb lesz, ha Chantilly krémmel és egy finom, forró kávéval tálaljuk.
Hozzávalók:
Tészta:
140g liszt
2 ek. kristálycukor
fél tk. só
7 ek. hideg vaj
3 ek. hidegvíz
Töltelék:
3 dl tejszín
22,5 dkg kristálycukor
negyed tk. só
negyed tk. vaníliaaroma
1 ek. mandulalikőr
10 dkg szeletelt mandula
A tészta száraz hozzávalóit keverjük el, majd morzsoljuk bele a vajat. Akkor jó, ha már csak egy-két vajdarab marad, majd a vízzel tegyük gyúrható állagúvá. Ez tehát egy egyszerű linzertészta, melyet hűts le néhány órára. A hideg tésztát nyújtsd kerek piteformába úgy, hogy pereme is legyen. Ez után süsd ki vakon a tésztát, majd hűtsd szobahőmérsékletűre. Ne süljön még meg teljesen, csak annyira, hogy ne szívhassa magába a tölteléket.
A töltelékhez a tejszínt és a cukrot tedd a tűzhelyre és melegítsd addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Ez után vedd le a tűzről, keverd bele a sót, a vaníliát, a likőrt és végül a mandulát. Ha a keverék kész, öntsd a tésztára és tedd vissza a sütőbe
30-35 percre, míg aranybarnára nem sül.
Ha kész, rácson hagyd kihűlni, tálalhatod szobahőmérsékleten, de teljesen hidegen is.
A Chantilly krém ellenállhatatlanná teszi ezt a süti.
Hozzávalók:
2 zacskó tejszín
2 ek. kristálycukor
vanília
Egyszerűen verd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliával, hűtsd le és tálald a torta mellé.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Francia csokoládétorta
Egy karácsonyi hagyomány Provence-ból
Sütőtök leves
Bazsalikomos pálmalevél