Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Tészta:
140g liszt
2 ek. kristálycukor
fél tk. só
7 ek. hideg vaj
3 ek. hidegvíz
Töltelék:
3 dl tejszín
22,5 dkg kristálycukor
negyed tk. só
negyed tk. vaníliaaroma
1 ek. mandulalikőr
10 dkg szeletelt mandula
A tészta száraz hozzávalóit keverjük el, majd morzsoljuk bele a vajat. Akkor jó, ha már csak egy-két vajdarab marad, majd a vízzel tegyük gyúrható állagúvá. Ez tehát egy egyszerű linzertészta, melyet hűts le néhány órára. A hideg tésztát nyújtsd kerek piteformába úgy, hogy pereme is legyen. Ez után süsd ki vakon a tésztát, majd hűtsd szobahőmérsékletűre. Ne süljön még meg teljesen, csak annyira, hogy ne szívhassa magába a tölteléket.
A töltelékhez a tejszínt és a cukrot tedd a tűzhelyre és melegítsd addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Ez után vedd le a tűzről, keverd bele a sót, a vaníliát, a likőrt és végül a mandulát. Ha a keverék kész, öntsd a tésztára és tedd vissza a sütőbe
30-35 percre, míg aranybarnára nem sül.
Ha kész, rácson hagyd kihűlni, tálalhatod szobahőmérsékleten, de teljesen hidegen is.
A Chantilly krém ellenállhatatlanná teszi ezt a süti.
Hozzávalók:
2 zacskó tejszín
2 ek. kristálycukor
vanília
Egyszerűen verd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliával, hűtsd le és tálald a torta mellé.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Francia csokoládétorta
Egy karácsonyi hagyomány Provence-ból
Sütőtök leves
Bazsalikomos pálmalevél