Francia konyha: A crepe elkészítése

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 750 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 750 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 750 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 750 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A crepe elkészítése

8 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

network.hu

A francia crepe a mi palacsintánknál légiesebbre és vékonyabbra sül, tölteléke pedig lehet sós és édes is. Az állagbeli különbséget az is adja, hogy a tésztához nem használunk szódát, csak tejet.

Speciális serpenyőben készül, melynek átmérője nagyobb a hagyományos palacsintasütőnél, de ha ilyenünk nincs, tökéletesen jó a rendes serpenyő is.

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

Fél kg finomliszt

6 ek olvasztott, majd lehűtött vaj

4 ek cukor

3 tojás

2-2,5 dl tej

Csipet só

 

 

A hozzávalókat összekeverve megkapjuk a crepe tésztáját, sütés előtt hagyjuk kicsit, kb 20 percig pihenni. Sokat segít, ha a hozzávalókat egy robotgépben keverjük össze, így biztosan csomómentes lesz.

Egy nagy, alacsony falú serpenyőben, kis lángon olvasszunk meg egy evőkanál vajat, majd kezdjük a sütést. Egy crepe három evőkanál tésztából készül, ezért nagyon vékony és könnyen odasülhet. Miközben csurgatjuk a tésztát, folyamatosan mozgassuk alatta a serpenyőt, hogy egyenletes réteget kapjunk.

Az első oldalt süssük egy percig, míg a szélei felpördülnek, de a közepe még kicsit nyers.

Fordítsuk meg, majd a másik oldalát is 45 másodpercig-egy percig süssük.

A töltelék szinte bármi lehet, gyümölcs, puding, csokiszósz vagy húsos ragu. A crepe-ből rakott palacsinta is készíthető!

 

 

 

Címkék: crepe crepes francia konyha franciaország palacsinta recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

simonné kati üzente 8 éve

köszönöm szépen a receptet. kati

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu