Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A francia crepe a mi palacsintánknál légiesebbre és vékonyabbra sül, tölteléke pedig lehet sós és édes is. Az állagbeli különbséget az is adja, hogy a tésztához nem használunk szódát, csak tejet.
Speciális serpenyőben készül, melynek átmérője nagyobb a hagyományos palacsintasütőnél, de ha ilyenünk nincs, tökéletesen jó a rendes serpenyő is.
Hozzávalók:
Fél kg finomliszt
6 ek olvasztott, majd lehűtött vaj
4 ek cukor
3 tojás
2-2,5 dl tej
Csipet só
A hozzávalókat összekeverve megkapjuk a crepe tésztáját, sütés előtt hagyjuk kicsit, kb 20 percig pihenni. Sokat segít, ha a hozzávalókat egy robotgépben keverjük össze, így biztosan csomómentes lesz.
Egy nagy, alacsony falú serpenyőben, kis lángon olvasszunk meg egy evőkanál vajat, majd kezdjük a sütést. Egy crepe három evőkanál tésztából készül, ezért nagyon vékony és könnyen odasülhet. Miközben csurgatjuk a tésztát, folyamatosan mozgassuk alatta a serpenyőt, hogy egyenletes réteget kapjunk.
Az első oldalt süssük egy percig, míg a szélei felpördülnek, de a közepe még kicsit nyers.
Fordítsuk meg, majd a másik oldalát is 45 másodpercig-egy percig süssük.
A töltelék szinte bármi lehet, gyümölcs, puding, csokiszósz vagy húsos ragu. A crepe-ből rakott palacsinta is készíthető!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Sütőtök leves
Bazsalikomos pálmalevél
Zöldfűszeres bableves
Olívás-kéksajtos mártogatós