Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Oda vagyok a francia konyháért, a könnyedsége és eleganciája megkülönbözteti minden más ország
gasztronómiájától.
Egyik kedvenc sós ételem a francia póréhagyma torta kecskesajttal. A recept nagyon egyszerű, ráadásul hidegen, melegen, köretként, uzsonnára vagy könnyű vacsoraként is ehetjük, természetesen egy pohár fehérborral.
Azért egyszerű, mert bár leveles vajastésztából készül, ezt megvehetjük a boltban is, erre már csak rápakolunk minden földi jót, pirosra sütjük és kész is.
Tehát kell:
Egy csomag mályhűtött levelestészta
4-5 szál póréhagyma
olíva olaj
2 tojás
2-3 deci főzőtejszín
kakukkfű, szerecsendió, só, bors
fehérbor
egy guriga kecskesajt (ezt camembert-rel is helyettesíthetjük)
A levelestésztát bontsuk ki és tegyük egy sütőformába úgy, hogy a szélét körben kicsit felhajtjuk. Szurkáljuk meg villával és pár percig süssük elő.
Addig a póréhagymák zöld részét vágjuk le, a fehér részt karikázzuk fel és az olajjal pároljuk addig, amíg szinte krémes nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, tegyük rá a kakukkfüvet és a szerencsendiót.
Öntsük fel a fehérborral, majd pároljuk el a levét.
A tojásokat keverjük el a tejszínnel, majd keverjük a tűzről levett hagymához.
Az így elkészült tölteléket öntsük az elősütött tésztára. Vágjuk korongokra a kecskesajtot és tegyük a torta tetejére.
Előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
A tortát le is lehet fedni egy másik tésztalappal, ekkor ezt is szurkáljuk meg és kenjük le tojás és víz keverékével. Ügyeljünk rá, hogy a töltelék ne tudjon kijönni sehol, az alsó és felső tésztalapot teljesen nyomkodjuk, hajtsuk össze!
Ha megsült, vágjuk szeletekre, a szeleteket megszórhatjuk friss kakukkfűvel is. A hozzáértők hűvös rizlinget, száraz rosét, vagy egyszerűen csak egy pohár finom sört ajánlanak hozzá.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Egy karácsonyi hagyomány Provence-ból
Sütőtök leves
Bazsalikomos pálmalevél
Zöldfűszeres bableves