Francia konyha: Francia libamáj pástétom

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Francia libamáj pástétom

15 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

network.hu

Tudom, tudom, a libamáj nem olcsó dolog, de egyszer egy évben megéri rászánni egy kis pénzt, például egy ünnep alkalmából. Ezerszer jobb, mint a konzerv változat, ami ki tudja, mikor látott libamájat. A saját készítésű libamájpástétom különleges ízű, fejedelmi lakomát ígér, fogyaszthatjuk pirítóssal vagy zöldségekkel. Az íze olyan, hogy aki eddig idegenkedett a májevés gondolatától, az garantáltan megkedveli. Kísérőként természetesen egy pohár hűvös vörösbort ajánlanak, mely kiemeli a máj érdekes, semmivel sem összetéveszthető ízét.

Íme a recept:

 

 

Vegyünk egy egész libamájat, lehet kisebb, vagy nagyobb. A lényeg, hogy távolítsuk el az epevezetéket és a különböző ereket, mert ezektől a máj

network.hu

könnyen megkeseredhet sütés közben. Ha megtisztítottuk, sózzuk, borsozzuk be és szórjunk rá egy kis cukrot is. Ez után locsoljuk meg konyakkal és tokaji aszúval, de aki igazán francia módra készítené, ezek helyett használjon Armagnacot és Portot. Az alkohollal ne bánjunk szűkmarkúan, locsoljuk meg a májat bőven, hiszen a francia libamáj pástétom íze ezektől (is) különleges.  

Ha elkészültünk a fűszerezéssel, a májat helyezzük egy tűzálló tálba a szafttal együtt, majd vonjuk be libazsírral és süssük (vagy inkább szeretettel melengessük) alacsony, kb 70 fokon fél óráig. Ha kihűlt, fogyaszthatjuk pirítóssal, sós keksszel vagy friss salátával, vörösbor kíséretében.

Címkék: francia konyha gasztronómia libamáj libamáj pástétom máj pástétom

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Harasztia Györgyné Erzsi üzente 15 éve

Nagyon finom lehet majd egy ünnepi alkalomkor kipróbálom.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu