Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tudom, tudom, a libamáj nem olcsó dolog, de egyszer egy évben megéri rászánni egy kis pénzt, például egy ünnep alkalmából. Ezerszer jobb, mint a konzerv változat, ami ki tudja, mikor látott libamájat. A saját készítésű libamájpástétom különleges ízű, fejedelmi lakomát ígér, fogyaszthatjuk pirítóssal vagy zöldségekkel. Az íze olyan, hogy aki eddig idegenkedett a májevés gondolatától, az garantáltan megkedveli. Kísérőként természetesen egy pohár hűvös vörösbort ajánlanak, mely kiemeli a máj érdekes, semmivel sem összetéveszthető ízét.
Íme a recept:
Vegyünk egy egész libamájat, lehet kisebb, vagy nagyobb. A lényeg, hogy távolítsuk el az epevezetéket és a különböző ereket, mert ezektől a máj
könnyen megkeseredhet sütés közben. Ha megtisztítottuk, sózzuk, borsozzuk be és szórjunk rá egy kis cukrot is. Ez után locsoljuk meg konyakkal és tokaji aszúval, de aki igazán francia módra készítené, ezek helyett használjon Armagnacot és Portot. Az alkohollal ne bánjunk szűkmarkúan, locsoljuk meg a májat bőven, hiszen a francia libamáj pástétom íze ezektől (is) különleges.
Ha elkészültünk a fűszerezéssel, a májat helyezzük egy tűzálló tálba a szafttal együtt, majd vonjuk be libazsírral és süssük (vagy inkább szeretettel melengessük) alacsony, kb 70 fokon fél óráig. Ha kihűlt, fogyaszthatjuk pirítóssal, sós keksszel vagy friss salátával, vörösbor kíséretében.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Egy karácsonyi hagyomány Provence-ból
Sütőtök leves
Bazsalikomos pálmalevél
Zöldfűszeres bableves