Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Végre itt vannak a kis lila újkrumplik, nem kell őket pucolni se, csak megkaparászni kicsit. Az ízük is teljesen más, mint öregebb társaiké, könnyebbek, frissebbek. Ezért készíthetjük belőlük ezt a csodás, könnyű, nyári salátát, amit akár egytálételként is fogyaszthatunk egy rohanós hétköznap, de akár köretként is tálalhatjuk királyi vasárnapi lakomákon.
Ahogy megszokhattuk, csak néhány hozzávaló kell hozzá és már kész is.
Kell hozzá
Újburgonya, kb 10 szem, de ez éhségtől és társaságtól függ,
apróra vágott vöröshagyma,
apróra vágott újhagyma,
olívaolaj,
friss, apróra vágott kapor, ha nincs, jó a szárított is,
só, friss őrölt bors.
A hozzávalóknál azért nem írtam mennyiséget, mert mindenki máshogy adagolja a hagymát és a kaprot sem szereti mindenki. Az arányok így változhatnak, de a hozzávalók nem.
Az újkrumplikat tisztítsuk, majd főzzük meg őket. Vágjuk félbe és ez után készítsünk dresszinget az olajból, sóból, borsból, kaporból. A krumplikat keverjük el a hagymákkal, majd öntsük nyakon az öntettel. Keverjük össze, meleg salátaként, de frissítően hidegen is ehetjük. Halak mellé nagyszerű.
Ez az alaprecept, amit ízlés szerint gazdagíthatunk több féle zöldséggel, majonézzel, pirított szalonnával.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Provence-i olÃvás hagymatorta
m3uf9uh3
Fűszeres sütÅtök mousse
Egy karácsonyi hagyomány Provence-ból