Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elvesztette harmadik csillagát a gasztronómia bibliájának számító Michelin útikönyvben a Le Grand Véfour étterem, amelynek vendégei között egykor olyan illusztris emberek voltak, mint Napóleon császár vagy Victor Hugo írófejedelem.
A legmagasabb kategóriában - a háromcsillagosok között - a párizsi Le Grand Véfour volt az egyetlen franciaországi étterem, amelyet most lefokoztak, a Michelin hétfőn megjelent 2008. évi kiadásában.
A Louvre közelében található éttermet 1991 óta Guy Martin vezeti, 1784-ben alapították, díszítése és kézzel festett burkolata is XVIII. századi. A marseilles-i Le Petit Nice viszont most először került fel a háromcsillagos francia éttermek listájára. A Gérald Passédat 47 éves séf - a cégalapító unokája - vezette étterem mediterrán konyhával várja a vendégeket, különösen hal- és rákfogásai híresek.
A Michelin útikönyv idei kiadásában 3569 étterem szerepel: huszonhat - közöttük kilenc párizsi - háromcsillagos, 68 kétcsillagos, 435 pedig egy csillagot érdemelt ki.
Negyvenkilenc étterem elvesztette korábbi egy csillagát.
A Michelin több, Franciaországban működő éttermet is minősít. Az a világ legjobb sommelier-jének tartott olasz Encrico Bernardo étterme, az Il Vino egycsillagos lett.
A finn Journi Tournamen La Réserve nevű nizzai étterme most kapta meg az első csillagát, akárcsak az Aida párizsi japán kis étterem.
(forrás: MTI)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!