Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Francia Konyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 17 éve
Te milyen francia ételeket ismersz, kedvelsz?
Hozzászólások eddig: 10
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
Bevallom, békacombot még sosem kóstoltam, de nem is akarok. Viszont tudom, hogy sokan kedvelik az effajta különlegességeket, nekik ajánlom a békacomb-recepteket.
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
Békacomb frikasszé franciásan Hozzávalók: 16 db békacomb, 15 dkg póréhagyma, 12 dkg sárgarépa, 12 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 5 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 8 dkg vaj, 6 dkg liszt, 2 db tojássárga, 2 dl tejszín, 1/2 db citrom, fehér bors, só A póréhagymát szeletekre vágjuk és 1-1,5 dl vízben feltesszük főzni. Amikor már a hagyma szétfőtt, és intenzív hagyma ízű levet kaptunk, beleszűrjük 8 dl vízbe és megsózva felforraljuk. Ehhez beletesszük a békacombokat, a hasábokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, a cikkekre szelt gombát és a zöldborsót. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük.Lassú, gyöngyöző forrással az anyagokat puhára főzzük. Világos, vajas rántással besűrítjük, és a tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert tejszínt. Ízlés szerint kevés szűrt citromlével enyhén savanykássá ízesítjük. Külön edénybe tálalt párolt rizst kínálunk mellé. Elkészítési idő: 55 percEgy adag: 1839 kJ/439 kcalAjánlott ital: száraz fehérbor
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
Békacomb a'la tópart Hozzávalók: 16 db békacomb, 5 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg vöröshagyma, 40 dkg paradicsom, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, törött bors, só Az előző nap bepácolt békacombokat megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés forró vajba téve megsütjük.A sütésből visszamaradt vajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát. Sóval, törött borssal ízesítjük, és az anyagokat a serpenyő gyakori rázogatásával megpirítjuk. Végül megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és a megsütött békacombokra öntjük. Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.Elkészítési idő: 35 percEgy adag: 1580 kJ/360 kcalAjánlott ital: száraz fehérbor
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
Békacomb magyarosan Hozzávalók: 16 db békacomb, 12 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 60 dkg burgonya, törött bors, pirospaprika, só Egy nagyobb serpenyőben kevés zsírt hevítünk. A megsózott, törött borssal enyhén megszórt békacombokat a zsírba téve, mindkét oldalára átfordítva a pirulásig elősütjük, majd kiszedjük.Lábasban ismét zsírt hevítünk, benne a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, és ráhelyezzük az elősütött békacombokat. Annyi vízzel engedjük fel, hogy a húst ellepje, megsózzuk és fedővel letakarva a békahúst puhára pároljuk. Közben a sós vízben, héjában főtt burgonyát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Beletesszük a békacombok elősütéséből visszamaradt zsírban és erős tűzön, gyakori rázogatás mellett szép pirosra sütjük. Közben a megpárolódott békacombokat kiemeljük, a tartalmas zöldpaprikás, paradicsomos pörkölt szaftját a pirított burgonyára ráöntjük és összeforraljuk. Ezután a lecsós burgonyát tálra rendezzük, és tetejére sorba rakjuk a megpárolt, ízes békacombokat.Elkészítési idő: 60 percEgy adag: 2437 kJ/582 kcalAjánlott ital: száraz vörösbor
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
Rántott békacomb Hozzávalók: 16 db békacomb, 6 dkg liszt, 2 db tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dl étolaj, 2 csomó zöldpetrezselyem, 1 db citrom, sóA békacombot leggyakrabban rántva szokták elkészíteni. Egyáltalán nem véletlen ennek az elkészítési módnak a népszerűsége, mivel a megsütött békacomb zsenge, ízletes húsa igazán ínyenceknek való falat. Ahhoz azonban, hogy igazán kitűnő ételt készíthessünk, elmaradhatatlanul fontos a combok felhasználás előtti kétnapos pácolása.A bepácolt békacombokat szárazra töröljük, megsózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajba téve, mindkét oldalukra átfordítva szép világosbarnára sütjük, majd az olajból kiemelve jól lecsepegtetjük. A friss zöldpetrezselyem-csokorról a szárát levágjuk, megmossuk, és tiszta konyharuhával szárazra itatjuk. Beletesszük egy leves szűrőbe, majd a szűrővel együtt a forró olajba merítjük. Így néhány pillanat alatt a petrezselyem ropogóssá sül.A tálra tesszük a vajas burgonyát, ráhelyezzük a megsütött békacombokat, majd a tetejére tesszük a ropogós rántott zöldpetrezselymet és citromkarikákkal díszítjük. Külön tartármártást adunk hozzá.Elkészítési idő: 50 percEgy adag: 2310 kJ/550 kcalAjánlott ital: száraz rosé
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
Francia hagymaleves Hozzávalók (3-4 személyre): 3 közepes vöröshagyma1 liter húsleves2 tojássárgájareszelt sajtlisztvajszerecsendióborssó A meghámozott hagymákat vágd fél karikákra és vajon fonnyaszd meg. Ha már üveges, szórd meg kevés liszttel és pirítsd még 2-3 percig, majd öntsd fel a húslevessel. Sózd, borsozd, s fűszerezd szerecsendióval. 15-20 perc lassú főzés után szedd ki a hagyma felét és passzírozd át. A pépet keverd el a tojás sárgákkal, s folyamatos keverés mellett add hozzá a leveshez. Végül forrósítsd fel a levet, s tálaláskor a tetejére bőven tegyél reszelt sajtot. (A francia hagymalevesnek sok variánsa van. Például néhol pohárka konyakkal is ízesítik, míg máshol fokhagymával bedörzsölt pirított kenyérdarabokat tesznek a reszelt sajt alá.)
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
Besamelmártás Hozzávalók: 80 g vaj, 60 g liszt, 450 ml tej, só Elkészítés: A tejet felforraljuk. Rozsdamentes edényben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és felhabzásig hevítjük. Közben állandóan keverjük. Hozzáadjuk a forrásban levő tejet, megsózzuk, és kevergetve rövid ideig tovább forraljuk. A mártásnak teljesen simának, egyneműnek kell lennie.A besamelmártásból más mártások készíthetők, ezen kívül használhatjuk ropogósok, hideg krémek tészták és más ételek alapanyagaként. A besamelmártás sűrűségét és további ízesítését (a liszt és a tej, fűszerek, adalékok, arányának változtatásával) a felhasználás célja szerint döntjük el.
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
Francia pirítós recept Hozzávalók: 50 dkg cukkini 1 bagett 20 dkg sajt 2 paprika (piros színű) 2 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 1,5 dl olaj grill fűszerkeverék bazsalikom őrölt bors sóElkészítés: A paprikákat olajjal kikent tepsibe tesszük, és addig grillezzük, míg a héjuk hólyagos lesz. Még melegen zacskóba zárjuk, és kihűtjük. Közben francia lecsót (ratatouille - ejtsd: ratatuj) készítünk: a fokhagymát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd 3 evőkanál olajban üvegesre pároljuk (vigyázzunk, ne égessük meg!). A cukkinikat megtisztítjuk, húsukat felkarikázzuk, és a hagymához keverjük. Még 5 percig főzzük, grill fűszerkeverékkel ízesítjük. A bagettet rézsútosan felszeleteljük, olajjal kikent tepsibe tesszük, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. A sajtot kis szeletkékre vágjuk, ezekkel a forró kenyereket befedjük, majd visszatesszük a sütőbe, és ráolvasztjuk a sajtot. A paprikák húsát vékonyan felszeleteljük, és a sajtos crostinik tetejére rakjuk. A maradék olajjal meglocsoljuk, sóval, borssal meghintjük, és forró sütőben készre sütjük. Apróra vágott bazsalikommal megszórjuk, és a ratatouille mellé tálaljuk.Elkészítési idő: 80 perc
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal Hozzávalók: 60 dkg zöldborsó (mirelit) 1 fej lilahagyma 20 centis póréhagyma 2 zöldpaprika 6 dkg csiperkegomba 1 csapott evőkanál liszt 4 dl tejszín 3 dkg vaj 1 csokor petrezselyem őrölt bors só A rántott sajthoz 48 dkg füstölt sajt 16 dkg liszt 4 tojás 20 dkg zsemlemorzsa 2 dl olaj, a sütéshezElkészítés:A felolvasztott vajba szórjuk bele az apróra vágott lila hagymát, a felkarikázott póréhagymát, a kisebb kockákra darabolt paprikát és gombát. Magas tűzön kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a leszűrt zöldborsót. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk meg, és petrezselyemmel fűszerezzük. Amikor felforrt, lassú tűzön főzzük 10-12 percig, majd húzzuk le a tűzről. A feltéthez a füstölt sajtot vágjuk 12 dekás szeletekre, majd a szeleteket keresztben is vágjuk el, hogy háromszög alakúak legyenek. Forgassuk kétszer egymás után lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban minden oldalukat süssük pirosra. Ha elkészült, papírszalvétára téve csepegtessük le. A zöldborsóragut merjük tányérokba, szórjuk meg kevés petrezselyemmel, és külön kínáljuk mellé a rántott füstölt sajtot.Elkészítési idő: 40 percKalóriatartalom: 1343 kcal
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
Sajtos golyók (francia recept)Hozzávalók:4 tojásfehérje 20 dkg reszelt sajt egy kevés liszt olaj apróra vágott petrezselyemzöld só borsElkészítés:A tojásfehérjét megsózzuk és felverjük, majd óvatosan belekeverjük a reszelt sajtot és ízlés szerint borssal ízesítjük. A kapott keverékből kis golyókat formálunk, lisztben megforgatjuk és forró olajban addig sütjük amíg kb. kétszeresére nem nőnek. Az olajtól jól lecsepegtetjük és előmelegített tálban tálaljuk. A tálat apróra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg.Elkészítési idő: 40 perc
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás