Francia konyha: Veau Marengo

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 750 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 750 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 750 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Francia Konyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 750 fő
  • Képek - 267 db
  • Videók - 58 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 36 db

Üdvözlettel,

Francia Konyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Veau Marengo

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

network.hu

A Veau Marengo, azaz a marengói borjú nem más, mint egy finom pörköltszerűség gombával, paradicsommal és provence-i fűszerekkel. Ízes, laktató, de mégis könnyű főétel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

1,5 kb borjúhús, kockára vágva

fél kg paradicsom

25 dkg szeletelt gomba

2 szeletelt hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 narancs leve és nagyra darabolt héja

bazsalikom, kakukkfű

4 dl fehérbor

3 ek liszt

3 ek olívaolaj

só, bors

 

Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat és a húskockákat pirítsd aranybarnára, majd tedd őket egy tűzálló tálba. A hús helyére tedd a felvágott hagymát és pirítsd meg. Ha kell, pótold az olajat a hús után.

A tűzhely fenti lángján pirítsd tovább a húst a tűzálló tálban a liszttel, a sóval és a borssal, majd öntsd rá a bort és a pirított hagymát.

Jól keverd át, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot, a narancshéjat és levet és a provence-i fűszereket. Keverd át az egészet és lefedve tedd a sütőbe, ahol körülbelül 1 és negyed órát sül addig, míg a borjúhús meg nem puhul. A vége előtt kb 15 perccel keverd bele a gombát is!

Ha kész, vedd ki a sütőből, szedd ki a narancshéjakat, szórd meg friss petrezselyemmel és bazsalikommal.

A marengói borjút általában rizzsel vagy tésztával tálalják.

 

Címkék: borjú francia konyha főétel gasztronómia marengoi borjú recept étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu